Vanavond vlieg ik naar Kos om daar het heldendom te spreiden.

Echt zo’n moment dat je best wat eten weggooit, want je wilt niet dat de koelkast uit zichzelf kan lopen als je terugkomt. Op alle sites die tips geven om voedselverspilling tegen te gaan, raden ze je aan met restjes te koken. Dus ik heb geen boodschappen gedaan voor mijn avondeten en ga de uitdaging aan met de volgende items:

  • Cherrytomaten
  • Een paar plakken kaas
  • Een half potje zwarte olijven
  • Twee Italiaanse afbakbollen
  • Een bodempje griekse yoghurt
  • Een klein beetje pesto
  • Twee stronken selderij
  • Een klein beetje geraspte kaas.
  • Een beetje pikante humus
  • Een halfvol pak tomatensap
  • Lenteuitjes

En daar heb ik dit van in elkaar getoverd. Één Italiaanse bol met tomaat, gesmolten kaas, olijven, basilicum en yoghurt-pesto-olijfolie-dressing en één met humus, olijven, tomaten en basilicum. En als snack ’s selderijstengels met wederom de yoghurt-pesto-olijf-dressing met peper en zout.

Het was serieus lekker. En mijn koelkast is nu praktisch leeg. Alleen de lente-uitjes en geraspte kaas gaan waarschijnlijk een beschimmelde toekomst tegemoet…Sorry jongens.

PicsArt_1399140071668

PicsArt_1399139688976