Deze quiche is dé manier om oud brood en restjes groente niet weg te hoeven gooien!
Ik heb deze tip via Hetkanwel.nl. Zij schrijven dat brood één van de meest verspilde voedingsproducten is. Maar dat dit niet zou hoeven, omdat er super veel manieren zijn waarop je oud brood nog kan gebruiken: als broodpudding, croutons, wentelteefjes, crackers, paneermeel, tosti, broodpizza en zelfs als bodem voor een lekkere quiche.
Je vet de bodem van een ovenschaal in, en belegt deze met oud brood. Daarin doe je de quichevulling.
Dat kan van alles zijn. Ik heb vandaag een quiche gemaakt met de volgende ingrediënten:
- een aubergine
- bakje champignons
- twee tomaten
- twee deciliter (biologische) melk
- 3 eieren
- stukje geitenkaas
- rozemarijn
- knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Je bakt de aubergine met knoflook en peper. Heb je toevallig nog een bodempje witte wijn staan, dan kun je de aubergineblokjes daar mee afblussen. Bak de champignons met een beetje rozemarijn. Gooi alles in de ovenschaal met oud brood. Snij de tomaten en leg die in plakjes eroverheen.
Hussel de eieren en melk door elkaar. Snij de geitenkaas in kleine stukjes en doe dit erbij. Dit kan trouwens ook gewone geraspte kaas zijn, want je lekker vindt. Doe ook wat peper en zout in de mix.
Gooi het over de groentes. Zet de schaal ongeveer 35 tot 45 minuten in de oven. Kijk gewoon even of de quiche goubruin is.
Smakelijk eten!
Geef een reactie